Gezelligheid en top resultaat in België!

Het FJFO naar het emjfestival in Neerpelt België.

Na een vlotte bustocht en een half uur inspelen was het dan zover: we mochten in het Dommelhof sportcentrum de muziekstukken The Formula 1 Theme, Inspiration, Deep Harmony en The Lion King ten gehore brengen aan de jury. Erg spannend, want het was voor veel leden de eerste keer dat ze een concours zo ver weg hadden. Ondanks de spanning was iedereen zeer geconcentreerd en na afloop liepen we met een goed gevoel het podium af. 

Naast het geven van een concert is het ook vaste prik dat elk deelnemend orkest meeloopt in de parade op zaterdagmiddag, en dan het liefst zo uitgedost mogelijk! Nou, dat hoef je het FJFO geen twee keer te zeggen. De leden toverden van alles uit de kast, van Friese schorten en mutsen tot zwembroeken en sc Heerenveen-shirts. De instrumenten waren wederom aanwezig, omdat de organisatie een marsje wel op prijs stelde. Marsen lopen valt nou niet helemaal in ons repertoire. Gelukkig kregen we van Syde te horen hoe we het best konden opstellen. 4 vooraf, met rechts beginnen, of was het toch links… Gelukkig was het jury optreden al geweest (hoewel we voor het enthousiasme hoog gescoord zouden hebben). Wat een gezelligheid! 

En dan de prijsuitreiking. Al snel kwam onze categorie voorbij en toen het FJFO genoemd werd, verschenen Syde en ons jongste lid Siebren op het gigantische beeldscherm. Maar liefst 96,5 punten hadden we behaald en dat betekent een eerste prijs Cum Laude! Prachtig resultaat, maar nog mooier: We mochten ons programma nogmaals ten gehore brengen bij het Laureatenconcert. Snel een hapje eten, omkleden, inspelen en nog een keer shinen op het podium. Heel bijzonder en gaaf om dit mee te maken!! Neerpelt 2023: je bent er één voor in de boeken. 

Emj festival Neerpelt 29-04-2023