Wie zijn wij?

Het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) is een provinciaal orkest en bestaat uit zo’n 40 leden tussen de 13 en 24 jaar. Dirigent is Syde van der Ploeg die sinds 1999 de muzikale leiding heeft.

Het FJFO organiseert regelmatig concerten met andere orkesten, zoals recentelijk het Twents Jeugd Symfonie Orkest of Brassband Breukelen. Maar ook treedt de fanfare op met artiesten als Iris Kroes of René van Kooten. Deze laatste was te gast op het Jubileumconcert ter ere van het 20-jarig bestaan in 2017. Daarnaast doet het FJFO ook regelmatig mee aan concoursen, zoals het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt (België) of de Rasteder Musiktage in Rastede (Duitsland) waar het orkest in 2017 Europees kampioen is geworden.

Naast deze leuke activiteiten organiseert het FJFO ook een jaarlijkse studiedag en studieweekend: een weekend met veel muziek en heel veel gezelligheid.

Het FJFO repeteert één keer in de twee weken op vrijdagavond. De repetities zijn van half 8 tot 10 uur, in ons eigen repetitielokaal in Wons. Dit wordt mogelijk gemaakt door Installatietechniek Yntema in Wons.

Yntema Installatietechniek
Yntema Installatietechniek

Contactgegevens Installatietechniek Yntema:
Adres: Wildinghelaan 3
8747 NL Wons
Website : www.yntema.nl
E-mailadres: info@yntema.nl