Wie zijn wij?

Het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) is een provinciaal orkest dat bestaat uit zo’n 40 leden tussen de 13 en 24 jaar. De dirigent is Syde van der Ploeg en hij heeft sinds 1999 de muzikale leiding.

We zijn niet bang om het podium te delen met bekende artiesten en René van Kooten, de Zandtovenaar, Sera Noa en Coverband Billboard zijn de revue al gepasseerd. We blijven onze jeugd constant uitdagen en daarom proberen we elk jaar mee te doen aan een concours zoals het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) in Neerpelt (Belgie) of de Rasteder Musiktage in Rastede (Duitsland). En niet zonder succes: we zijn al regelmatig met mooie prijzen thuisgekomen!

Naast onze passie voor muziek leggen we bij het FJFO een sterke nadruk op het sociale aspect. We geloven dat samen muziek maken niet alleen de individuele vaardigheden van onze leden verbetert, maar ook hechte vriendschappen creëert. Daarom organiseren we regelmatig studieweekenden waarbij we samen repeteren onder leiding van een gastdirigent. De bonte avond op zaterdagavond inclusief verkleedpartijen zorgt ervoor dat we in dit weekend niet alleen de muzikale horizon verbreden, maar ook de onderlinge band versterken.

We zijn niet alleen trots op onze muzikale prestaties maar ook op het feit dat wij het enige fanfareorkest voor de jeugd in Friesland zijn. Recentelijk mochten we ons 25-jarig jubileum vieren! We hopen dat we ook de komende 25 jaar jonge muzikanten een platform mogen bieden waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen en hun passie voor muziek kunnen delen.

Het FJFO repeteert één keer in de twee weken op vrijdagavond. De repetities zijn van half 8 tot 10 uur, in ons eigen repetitielokaal in Wons. Dit wordt mogelijk gemaakt door Installatietechniek Yntema in Wons.

Yntema Installatietechniek
Yntema Installatietechniek

Contactgegevens Installatietechniek Yntema:
Adres: Wildinghelaan 3
8747 NL Wons
Website : www.yntema.nl
E-mailadres: info@yntema.nl