Jaarsamenvatting 2024

Ons muzikale jaar loopt op zijn eind! De eerste leden hebben al zomervakantie en over een paar weken zal de rest volgen. Wat hebben we dit jaar allemaal gedaan? We zetten het graag even op een rijtje!

Schiermonnikoog – 24 september 2023

We begonnen dit jaar op het eiland! Op 24 september speelden we in Cultureel Centrum de Stag op Schiermonnikoog. Hier verzorgden we het matinee-concert tijdens de opening van het theaterseizoen. En wat een weertje! Lekker uitwaaien op de boot en vervolgens in een bomvolle kerk ons diverse programma ten gehore brengen. We speelden o.a. muziek van Formula 1 en How to Train Your Dragon. Maar we hebben ook onze rustigere kant laten zien waarbij Gerben en Iefke als solisten schitterden. Na het optreden hebben we de lokale snacktent met z’n 40’en bestormd die het opeens voor een zondagavond wel erg druk hadden. In het zonnetje gingen we weer terug op de boot. Het jaar kon niet beter beginnen voor ons!

Najaarsconcert met Brassband Opsterland – 18 november 2023

De temperaturen zijn gedaald en het werd wel eens tijd voor een gezellig samenwerkingsconcert. En laat het nou toeval zijn dat Brassband Opsterland die gedachte ook had! In de Ontmoetingskerk in Ureterp kwamen beide orkesten samen en voor een wederom volle zaal speelden zij om de beurt hun programma. Voor de pauze liet brassband Opsterland een prachtig programma horen. Aan het eind was er speciale aandacht voor hun dirigent die na heel wat trouwe jaren het schip als stuurman verliet. Wij speelden na de pauze ons programma en dit was voor ons een goede try-out voor een groot concert dat in december op de planning staat!

Top 2000 concert – 30 december 2023

In december was het tijd voor ons grootste concert van het jaar: het Top 2000 concert! Dit deden we in samenwerking met de band Billboard in De Moeting in Tzum. Op omrop Fryslân werden we een week van tevoren geïnterviewd voor de promotie van het concert. Om het wat interactief te houden deden we klein quizje met de luisteraars. Een stuk of tien leden speelden live in de studio korte stukjes van de muziek die we op het concert ook zouden spelen. De luisteraars thuis mochten de nummers raden en degene die alle 5 intro’s goed had, maakte kans op een vrijkaart voor het concert! Mede hierdoor ging de kaartverkoop razendsnel. Voor we het wisten moesten we op social media communiceren dat we alleen nog de laatste kaarten aan de deur verkochten. Het was een geweldig concert waarbij het publiek stond te swingen en de voetjes meerdere malen van de vloer kwamen!

FJFO meets Concordia Oldebroek – 23 maart 2024

Ons eerste concert van 2024! En wat voor ééntje. Samen met het jeugdorkest van muziekvereniging Concordia uit Oldebroek zetten we mfc ‘De Mande’ in Nijlân op de kop! De samenwerking met Concordia begon vorig jaar op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in het Belgische Neerpelt. Er was een klik tussen de dirigenten van beide orkesten en de jeugd, en dat resulteerde in dit gezamenlijke concert. Het programma bevatte muziek uit verschillende genres zoals pop, film en speciale fanfarecomposities. Daarnaast was er ook een solo te horen op xylofoon van onze eigen Michiel! En, niet te vergeten: we hadden de primeur op het nummer ‘Europapa’ van Joost Klein! Aan het eind werden de stoelen op het podium verdubbeld en eindigden we het concert gezamenlijk met de nummers ‘Twins’ van Jan Haderman en ‘Music’ van John Miles.

Paaseitjes actie – eind maart

Na jaren van pepermuntjes verkopen aan vrienden, familie en korpsleden vonden we dat het wel eens tijd werd voor een nieuwe actie. En wie lust er nou geen paaseitjes? De leden kregen allemaal een aantal zakjes mee en deze gingen als warme eitjes over de toonbank!

Concours LBM – 14 april 2024

Elk jaar proberen we mee te doen aan een concours waar een jury ons beoordeelt. Na jarenlang te zijn verschenen op festivals in Rastede en Neerpelt, besloten we het dit jaar over een andere boeg te gooien. En dat werd bij het concours van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen in, de titel verraad het al, Limburg! Nee, dat is inderdaad niet bij de achterdeur. Maar dat geeft wel een goede reden om een bus te huren en met zijn allen gezellige spelletjes te doen en mee te zingen met de nieuwste Roxy Dekker en Boer Harm hits! Eén en al gezelligheid en eenmaal in Limburg hebben we een spetterend optreden neergezet. Omdat de rest van de deelnemers allemaal uit de provincie kwam, vielen we wel erg op en Jelma, Fenna en Barteld werden zelfs nog geïnterviewd! We kregen een prachtig rapport mee naar huis en na een lange dag met veel gezelligheid bereikten we onze thuisbasis in het hoge noorden weer! Nieuwsgierig naar het interview? Deze leest u hier: lbmblaasmuziek.nl/van-friesland-naar-limburg

Cityproms Leeuwarden – 29 juni 2024

Elk jaar viert Leeuwarden het Cityproms festival en daar mochten wij dit jaar aan meedoen! In de Prinsentuin hadden we in de koepel een prachtige plek waar we een uur lang ons programma mochten laten horen. Wandelend publiek bleef staan en anderen pakten er een kleedje bij en gingen in het gras zitten genieten. Wat een heerlijke sfeer! Na de tijd hadden wij ook wel zin in een drankje en zijn we met zijn allen het terras even op geweest, gezellig!