Geslaagd Neerpelt weekend

Zondag 5 mei vertrokken we al vroeg richting Neerpelt, in België. Hier vond het 67e Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) plaats. Na een lange reis van meer dan 3 uur, waarin we een FJFO quiz speelden en de film How to train your dragon kwamen we aan in Neerpelt. We werden op de foto gezet en daarna mochten we inspelen. 

We speelden het volgende programma tijdens het festival:

  • Fanfare Brilliante – Michael Geisler 
  • Hymn to the fallen – John Williams arr. Klaas van der Woude
  • Elegy I – Jacbo de Haan 
  • How to train your dragon – John Powell arr. Ton van Grevenbroek 

Na het optreden speelden we in de parade, op weg naar de prijsuitreiking. Met wat marsen en wat spontane muzikale dingen, kwamen we aan in de sporthal waar de prijsuitreiking zou plaatsvinden. Er was een hele show omheen gebouwd met het plaatselijke harmonie orkest. 

Uiteindelijk kregen we te horen dat we een 1e prijs cum laude hadden gehaald, dit betekent dat we meer dan 90 punten hadden gehaald. Dol blij waren we met het resultaat. Helaas mochten we diezelfde avond niet optreden op het gala concert, maar het was een grote troost dat nog nooit eerder zoveel punten hebben gehaald op het EMJ in Neerpelt (in 2013 en 2015 namen we ook deel aan het festival). Na een gezellige avond gingen we weer terug naar Friesland.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde, muzikale dag!

FJFO in Neerpelt