Prachtig concert met Koperensamble de Wâldsang

Op vrijdag 15 februari waren wij te gast in de Kruiskerk in Buitenpost.

Hier was een dubbelconcert van het Koperensemble van de Wâldsang in samenwerking met het Frysk Jeugd Fanfare Orkest.

Het concert werd geopend door het Koperensemble o.l.v. Gerk Huisma voor een prima gevulde Kruiskerk met het muziekstuk Brassencounters en werd vervolgd met Antartica van Carl Wittrock. Daarna werd Save me van de band Queen met Koen van der Molen als solist op cornet gespeeld. Na I Vow To Thee, My Country, was het voor Jelmar Terpstra op xylofoon het moment om zijn solo te laten horen met het stuk The Wooden Devils. Perrin is geschreven door Jantine de Vries, een van de leden van het koperensemble. Gerk droeg het dirigeerstokje bij dit stuk over aan Koen van der Molen. Muziek voor en door jongeren is natuurlijk mooi om te zien en te horen voor het publiek. De laatste solo voor de pauze werd gespeeld door Roas Kuipers op es-cornet met Soliloquy. De laatste twee muziekstukken die gespeeld werden waren Hymn To The Fallen en Moldoveniaske als spetterend slot voor de pauze.
Na de pauze was het de beurt aan het Frysk Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. Syde van der Ploeg dat opende met het vrolijke werk Fanfare Brillante, waarop het prachtige Elegy 1 volgde, dat gaat over jaloezie. Net als het koperensemble speelde ook het Frysk Jeugd Fanfare Orkest het stuk Hymn To The Fallen. Dit stuk werd gespeeld zodat voor het publiek het verschil tussen een fanfare en een brassband duidelijk te horen is. Het is een stuk dat gaat over de landing op Normandië op D-Day, een eerbetoon aan alle gevallen Amerikaanse soldaten. Het concert werd vervolgd met het stuk How To Train Your Dragon en Wanna Be Like You met Jelma van der Werff op baritonsaxofoon als soliste. Het een na laatste stuk was Rock Trap. Met het stuk Kongolela van Jan-Magnus Fjorde werd het concert afgesloten.
Het was een zeer geslaagd concert met ontzettend veel jonge talenten op het podium!

Voor degenen die er niet waren (of juist wel) en die nog even willen nagenieten van de foto’s; de foto’s staan nu op onze Flickr pagina! Ook zijn zij natuurlijk te vinden op onze media-pagina. Later zullen hier misschien nog nieuwe foto’s en video’s geplaatst worden, dus houdt het in de gaten!

Oh en vergeet het niet te delen op social media! Want er komen nog meer concerten aan en met onder andere het Twents Jeugd Symphonie Orkest waar natuurlijk iedereen ook van harte welkom is! Meer informatie op de website komt nog.