U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Frysk Jeugd Fanfare Orkest

 

In het jaar 1997 is het FJFO opgericht met als duidelijk doel voor ogen om: jeugdige muzikanten uit de provincie (meer) ervaring te laten opdoen met fanfaremuziek. Het orkest bestaat uit een groep van ongeveer 50 enthousiaste jongeren tussen de 13 en 24 jaar. Eén keer in de twee weken komen de leden vanuit de gehele provincie bij elkaar in Arum om daar samen te repeteren.

Doordat het FJFO op hoog niveau musiceert, is het een uitdaging voor de muzikanten om elk concert weer een topprestatie te leveren. Dit kan echter alleen worden bereikt door de inzet van de leden, de gezelligheid en door een perfecte samenwerking tussen de muzikanten onderling en dirigent. Sinds 1999 staat het FJFO onder leiding van dirigent Syde van der Ploeg. Samen met hem werken de leden enthousiast aan de vaak uitdagende muziekstukken. Natuurlijk is daarvoor elk jaar een studieweekend voor gepland waar naast de muziek ook op persoonlijk gebied veel wordt bijgespijkerd. Het Frysk Jeugd Fanfare Orkest is het levende bewijs dat serieus muziek maken en gezelligheid heel goed samen gaan!

De afgelopen jaren heeft het FJFO aan een diversiteit aan concerten meegewerkt, zo was zij elk jaar vertegenwoordigd op het Frysk Fanfare Festival. Nu houdt het FJFO zich vooral bezig met verschillende concerten binnen en buiten de provincie. Daarnaast wordt er geprobeerd om elk jaar aan een groot festival deel te nemen. Zo heeft het orkest ook meerdere malen met succes meegedaan aan het internationale musikfest in Rastede in Duitsland en het Europees Muziekfestival voor Jeugd in Neerpelt in België. Ook werkt het FJFO elk jaar mee aan de prijsuitreiking van de ‘Viking Race’, internationale schaatskampioenschappen voor junioren tot 16 jaar. Een ander hoogtepunt fan het FJFO waren de concerten met artiesten als Iris Kroes en Maaike Widdershoven. We beginnen het seizoen elk jaar met een studiedag waarop nieuwe en oude leden elkaar beter kunnen leren kennen. Aan het eind van het seizoen vindt elk jaar weer een originele afsluiting plaats.

Toekomstige concerten en andere activiteiten zijn te vinden in de agenda.

Als je nou denkt: 'Ik zou wel graag bij het FJFO willen spelen!' dan hebben we nog een paar plaatsen over. Kijk hiervoor bij de vacatures